THIS IS OUR LAND
ΠΑΣ ΜΗΝ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

Στροφή από γερμανικά ΜΜΕ.

Στα υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα επιμένει το γερμανικό περιοδικό Focus, την ώρα μάλιστα που η πλειονότητα των σοβαρών γερμανικών εντύπων βάλλει κατά του περιοδικού για την αήθη επίθεση κατά της Ελλάδας.

Το Focus στην online έκδοσή του σε άρθρο του δημοσιογράφου Klaus Bötig με τίτλο «Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Ελληνες;» με ημερομηνία 23.02 κάνει λόγο για το «πολιτισμικό σοκ» της Ελλάδας και αναφέρεται σε ένα «συμπαθητικό, μικρό έθνος που μοιάζει να μην έχει έγνοιες». Ο συντάκτης επιχειρεί ένα ψυχογράφημα του Ελληνα, που είναι εγωιστής, νοιάζεται για την καλοπέρασή του, με αναφορές ακόμα και στον ελληνικό εμφύλιο!

Την απάντηση στο περιοδικό πάντως δίνει πλειάδα γερμανικών ΜΜΕ.

Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στο πρώτο, επίμαχο δημοσίευμα του περιοδικού Focus, κάνει λόγο για «φτηνές γενικεύσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» όταν συλλήβδην κατηγορούνται οι Έλληνες ότι «εξαπατά ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία ή ότι οι Έλληνες εργάζονται μόνο όταν έχουν δωροδοκηθεί»… «Τέτοιες απόψεις δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που ευθύνονται για τη δυσφορία, οι οποίοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, και όλους εκείνους τους Έλληνες που υποφέρουν, και που τώρα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό».

«Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από τους Γερμανούς, είναι διπλά επιβλαβείς. Ο μεγαλύτερος καταβολέας δωροδοκιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρεία Siemens. Επιπλέον, οι Έλληνες αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί με την μη καταβολή των επανορθώσεων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου» σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Η διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής, γιατί ρίχνει νερό στο μύλο των λαϊκιστών και στις δύο πλευρές και δυσκολεύει εκείνους που αναζητούν μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση».

Για «μία συζήτηση με αυξανόμενο παραλογισμό» κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφερόμενο στην επίθεση εναντίον της Ελλάδας. «Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που κατηγορούν τη Γερμανία ότι αντιμετώπισε πολύ σκληρά την Αθήνα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενθαρρύνει την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της» γράφει το γερμανικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι «πολλοί Έλληνες πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου , αναφέρθηκαν στην άρνηση του Βερολίνου να καταβάλει επανορθώσεις για τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου».

Η κεντροδεξιά εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει πάντως από την πλευρά της ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις και για τον λόγο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, στο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας στη χώρα».

THIS IS OUR LAND

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Στροφή από γερμανικά ΜΜΕ.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: